LEMAN

A Leman kollekció darabjai a hajózásból ismert 3 és 5 mm-es, színes kötelek és galvanizált zamak felhasználásával készülnek. Anyaga ellenáll az UV sugárzásnak. Kényelmes viselet a csuklóra tekerve.
A karkötő megbízható rögzítéséért, az egyik leggyakrabban használt csomó a Palstek vagy hurok, illetve egy horgony felel, mely egyedi tervezés alapjánkizárólag a TOM MARTON műhelyben készül.

A karkötő mérete, (kivéve a sodrott köteles változatoké) tetszés szerint változtatható a rögzítésért felelős Palstek csomó újrakötésével!

1. VÁGÁS 2. CSOMÓZÁS 3. CSAVARÁS és már kényelmesen viselhető a Leman kollekció bármely darabja!

Palstek csomó:

Elöszőr egy 1664-ben kiadott tengerészeti kézikönyvben írtak erről a csomóról. Rajzolt változata 1794-ből származik. A Palstek csomót még Körívcsomó, Állohurok, Bulin és Gyorsgassza néven is ismerik.

Megkötése a következõképpen történik:
- A kötél rövidebb szárával hurkot (szemet) készítünk úgy, hogy a hosszabb szár alul maradjon. A rövidebb véggel majd akkora ívet hajtunk, amekkorára szükségünk lesz és a véget alulról felfele átvezetjük a szemen.
- A rövid véget a hosszabb szár körül tovább vezetjük, majd visszadugjuk a szembe.
- A csomót megszorítjuk úgy, hogy a hosszabb szárat és az ívet ellentétesen húzzuk.

Amennyiben vízuális típus, az alábbi linken található you tube videó segítségével könnyen el fogja tudni sajátítani ezt a sokoldalúan használható csomót!

https://www.youtube.com/watch?v=OSxTEvacDzE

 

Rendezés:
Csomagolás

Minden karkötőt ebben az egyedi vitorlazsákban adunk.

Kézimunka

Meder

Balaton regatta

Partnerünk